Wat te doen bij een autoverzekering?

Indien u een autoverzekering af gaat sluiten, is het goed om de nodige research hiernaar te doen. Er zijn een aantal aspecten die u moet bekijken voor u daadwerkelijk de lening gaat afsluiten. Er moet namelijk gekeken worden naar het type verzekering, een eventuele aanvullende verzekering en het aanbod van verzekeraars. In dit artikel hopen wij u voldoende te informeren over deze zaken, zodat u tot een goede keuze kunt komen.

Type verzekering

Allereerst moet u kijken naar het type verzekering. Er zijn drie soorten verzekeringen op het gebied van auto’s: WA- verzekering, WA + Beperkt casco en WA + Volledig casco. Deze keuze hangt volledig af van de auto die u gaat verzekeren. Er word hier vrijwel altijd gekeken naar het bouwjaar en de waarde van de auto. Bij een oude auto met een lage waarde is het zonde om een WA + Volledig casco verzekering te nemen, want dat is de auto niet waard. U moet dus gaan kijken naar de waarde van uw auto en het bouwjaar voordat u een verzekering gaat afsluiten.

Aanvullende verzekering

Naast de standaard verzekering die er zijn voor auto’s, bestaat er ook nog zoiets als een aanvullende verzekering. Deze verzekering is niet verplicht of noodzakelijk. Dit is een persoonlijke voorkeur, wanneer u denkt deze verzekering nodig te hebben. De soorten aanvullende verzekeringen zijn: ongevallen-inzittendenverzekering, schadeverzekering voor inzittenden, rechtsbijstandsverzekering, no-claim beschermer en verhaalsbijstandverzekering.

Verzekeraars

Er is een heel divers aanbod van verschillende verzekeraars. Zo zijn er verzekeraars die zich alleen bezighouden met de automobiel branche, maar zijn er ook verzekeraars die zich met elk type verzekering bezig houden. U zult zelf eens moeten kijken op de sites van de verschillende aanbieders om een duidelijk beeld bij de verzekeraars te krijgen. Er zijn ook tal van vergelijksites, die de verschillende aanbieders tegenover elkaar zetten, zodat u een duidelijk beeld heeft van de situatie.