Tips voor het verkopen van je BMW

Een BMW is een wagen waar men doelbewust voor kiest omdat het nu eenmaal een andere uitstraling heeft die je direct onderscheidt van het overig verkeer. Ook staan BMW eigenaren er bekend om dat ze een no-nonsense karakter hebben. Weer anderen kiezen voor een BMW vanwege de befaamde Duitse kwaliteit. Bij het verkopen van je BMW zal je dus gebruik moeten maken van bovenstaande punten om de doelgroep aan te kunnen spreken en je BMW voor een goede prijs van de hand te kunnen doen.

Probeer je BMW ook te verkopen bij een opkoopbedrijf

Wanneer je van plan bent om je BMW te verkopen om er daarna weer een andere (nieuwere) aan te schaffen is het misschien ook wel een goed idee om langs te gaan bij de dealer of een opkoopbedrijf. Het handige van een dealer is dat je de waarde van je oude BMW kan gebruiken als aanbetaling op een nieuwere versie. Hou er wel rekening mee dat de dealer er wel vaker minder voor zal geven dan een ander opkoopbedrijf of een particulier. Het inruilen bij de dealer bespaart je wel een hoop werk, maar komt financieel dus wel wat nadeliger uit. Vergelijk daarom even wat de overige opkopers te bieden hebben. Hierbij is de staat van de wagen natuurlijk wel doorslaggevend. Wijs ook op de extra accessoires die de auto heeft. Een set fraaie sportvelgen of een goede stereo installatie bijvoorbeeld.
Bij het BMW verkopen aan een particulier doe je er goed aan om een kentekencheck te laten uitvoeren. Hiermee kun je potentiele kopers overtuigen van de staat van het voertuig. Het onderhoud van een BMW kost namelijk wel wat meer. Door aan te tonen dat de auto geen noemenswaardige mankementen heeft en altijd goed is onderhouden zal je er zeker een betere prijs voor krijgen dan bij de dealer of een opkoopbedrijf. Het zal je natuurlijk wat meer moeite kosten (advertenties plaatsen, onderhandelen met verschillende belangstellenden), maar kan een voordeel van zeker wat duizenden euro’s betekenen.
Bij het verkopen van je BMW kan je het best kiezen om die particulier kwijt te doen. Heb je er echter geen zin in om steeds te moeten onderhandelen en zitten wachten op een goed bod dan kan je de auto gewoon inruilen bij de dealer of een opkoopbedrijf. Het is in alle gevallen dus wel aan te raden om een kentekencheck te laten uitvoeren om aan te kunnen tonen dat de auto zich in een goede staat verkeert en altijd goed onderhouden is.

Tips ingezonden door: Autoverkoopsites.com