Tips bij het afsluiten van een autolening

Bij het afsluiten van een autolening zijn er een aantal zaken waar de nodige aandacht aan besteedt moet worden. Er moet gekeken worden naar de hoogte van de lening, de looptijd hiervan en het aanbod van de verschillende financiële instellingen. In dit artikel hopen wij u een duidelijk beeld te geven van deze aspecten.

Hoogte van de lening

Voordat u een lening af gaat sluiten moet u een duidelijk beeld hebben van de situatie waarin u zich bevindt. U heeft natuurlijk al enige research gedaan over het type auto dat u wilt aanschaffen en weet in welke prijscategorie deze valt. Het is echter ook mogelijk om een deel van de auto te laten financieren door een instelling en de rest vanuit uw eigen vermogen aan te vullen. Geld lenen kost geld en daarom is het handig om van te voren te weten van uw situatie. Hoe meer geld u leent, hoe meer geld u kwijt bent aan de rente die over het geleende bedrag betaald moet worden.

Looptijd

De looptijd van de lening is van groot belang. Dit heeft namelijk te maken met de hoogte van de rente die door de financiële instelling gevraagd gaat worden. Wanneer u snel van de lening af wilt zijn zal het rente percentage hoger liggen. Het is namelijk zo dat bij een kortlopende lening de rente hoger ligt, omdat de financiële instelling een vast marge wilt op het geleende bedrag. Bij een langlopende lening is dit over een langere periode verspreid en zal het rentepercentage lager liggen. U zult voor uw persoonlijke plaatje zelf research moeten doen wat voor u het meest aantrekkelijk is.

Instellingen

Bij welke financiële instelling u de lening gaat afsluiten hangt geheel af van uw persoonlijke voorkeuren. Hier kunt u achter komen door zelf onderzoek te doen naar de voorwaarden en het aanbod van de aanbieders, maar u kunt ook een financieel adviseur in de hand nemen. Deze personen zullen zichzelf in uw situatie verdiepen en komen uiteindelijk met een advies. U kunt deze natuurlijk ook verwerpen en alsnog voor uw persoonlijke voorkeur kiezen.