Ramen blinderen van de auto, het kan ook zelf

Geblindeerde ramen houden de warmte van de zon voor een groot deel tegen, dit voorkomt ook verkleuring van het interieur in uw auto. Daarnaast verhogen geblindeerde ramen de privacy in uw auto en houden ze waardevolle spullen buiten het zicht. Bij een aanrijding zullen door het raamfolie minder scherven rondvliegen. Tot slot heeft een auto met geblindeerde ramen voor veel mensen een sportievere uitstraling. Raamfolie is dus erg handig, maar kan je ook zelf je ramen blinderen?

Regels geblindeerde ramen

In Nederland is het blinderen van ramen toegestaan, er zijn echter wel een aantal regels aan verbonden. Op de voorruit en de voorste twee zijramen moet de lichtdoorlatendheid minimaal 55 procent bedragen. De politie beschikt over een apparaatje om deze doorlaatbaarheid te testen, de zogenoemde ‘tintman’. De achterste zijramen en de achterruit mogen minder doorlatend zijn, mits er zich aan de rechterkant van de auto een zijspiegel bevindt.

Zelf raamfolie aanbrengenramen-blinderen

Je autoramen laten blinderen kan bij verschillende car wrapping bedrijven, dit is echter vaak een dure aangelegenheid. Ramen blinderen kan ook zelf en hier valt veel geld mee te besparen. De raamfolie kunt u bestellen op bijvoorbeeld raamfolieonline.nl. Het folie heeft een standaardafmeting van 300×76 centimeter. Er zijn een aantal dingen belangrijk bij het blinderen van de ramen. Zo kan het handig zijn als de ramen een bolle vorm hebben. De folie kan ook voorzien worden van een bollere vorm middels een föhn. Hierbij moet je opletten dat je de folie niet te warm maakt, want dan kan de folie verbranden. Deze en vele andere tips zijn te vinden op Internet. Ga dus voordelig aan de slag en blindeer uw eigen autoramen.