Manieren om je bedrijf beter offline vindbaar te maken

Het is natuurlijk niet altijd makkelijk om offline vindbaar te worden, vooral als je een bedrijfslocatie hebt dat uit zichzelf niet echt makkelijk te vinden is. Er zijn echter wel meerder manieren om de offline vindbaarheid te vergroten zodat je naamsbekendheid ook groeit. Google Maps is natuurlijk handig om je vindbaarheid te vergroten maar er zijn natuurlijk ook offline methodes. Dit artikel zal enkele manieren aankaarten zodat je inspiratie op kan doen voor het vergroten van je offline vindbaarheid.

Logo

Het logo van je bedrijf kan erg belangrijk zijn als het je doel is om offline beter vindbaar te worden. Het logo kan je namelijk terug laten komen in heel veel dingen, denk daarbij bijvoorbeeld aan het bedrukken van werkkleding of het bestikkeren van de ruiten. Zorg er dus ook voor dat je logo duidelijk is en bij je bedrijf past. Je bedrijfslogo is een van de belangrijkste manieren om je naamsbekendheid en vindbaarheid te vergroten. Het is namelijk één van de eerste dingen die potentiële klanten zien. Het logo en de locatie van je bedrijf op een auto laten bedrukken is ook een goed idee voor mensen met een bedrijfsauto.

Een vlaggenmast of spandoek

Het plaatsen van een vlaggenmast (met vlag) of spandoek kan een geweldige methode zijn om de offline vindbaarheid te vergroten. Dit heeft vooral betrekking tot horeca- en evenementenbedrijven (vanwege het grote aantal bezoekers) maar het kan voor ieder type bedrijf erg handig zijn aangezien het bedrijfslogo aan de wereld wordt laten zien. Iemand die toevallig langsrijdt en je bedrijf ziet kan aan de vlag of het spandoek zien wat voor bedrijf je hebt en wellicht creëert dit dan ook nog nieuwe klanten. Een vlaggenmast plaatsen naast het bedrijfspand kan dus voor je bedrijf een geweldige manier zijn om de lokale naamsbekendheid te vergroten.

Laat je adres en logo op bedrukkingen terugkomen

Indien je bedrijf nog niets doet aan zaken zoals visitekaartjes of flyers kan het verstandig zijn om daarmee te beginnen. In het geval dat je veel bezig bent met netwerken kan je deze gebruiken om je bedrijf verder te promoten. Als je bedrijf veel fysieke brieven stuurt in plaats van e-mails kan het handig zijn om de enveloppen richting de klanten te bedrukken. Dit geeft een persoonlijkere indruk.
Hopelijk heeft dit artikel je inspiratie gegeven voor het vergroten van de offline vindbaarheid van je bedrijf.