Kies voor een leasemaatschappij met het Keurmerk Private Lease

Overweeg je om een nieuwe auto te leasen? Over private lease worden veel onwaarheden verkondigt. Wie overweegt om een nieuwe auto te leasen moet in ieder geval op de hoogte zijn van de belangrijkste misvattingen.

Er wordt wel beweerd dat kopen goedkoper is dan leasen

Leasemaatschappijen profiteren van schaalvoordelen. Ze krijgen korting op aanschaf en onderhoud. Door het zelf afdekken van het cascorisico zijn ook de verzekeringskosten laag. Bovendien weten de leasemaatschappijen de ingeleverde leaseauto’s vaak goed te verkopen. Dankzij de schaalvoordelen is private lease vaak goedkoper dan het kopen van een nieuwe auto.

Je moet ieder krasje betalen

Bij het inleveren van de auto wordt de auto natuurlijk nagekeken. Voor gebruikssporen hoef je niet te betalen. Niet-acceptabele schade die veroorzaakt is door iemand anders wordt vergoed door de verzekering. Alleen bij niet gedekte schade moet je betalen.

Jij bent de enige die in de leaseauto mag rijden

Heb je een leaseauto? Dan mag je zelf bepalen wie er met je auto mag rijden.

Je verliest schadevrije jaren

Er wordt beweerd dat je door te gaan rijden in een leaseauto je schadevrije jaren verliest. je kunt dit voorkomen door bij het aflopen van het leasecontract aan de leasemaatschappij een verklaring van Schadevrij rijden te vragen. Als je weer zelf een verzekering wilt afsluiten bij een verzekeringsmaatschappij, kun je aantonen dat je al die jaren schadevrij hebt gereden.

Je krijgt waarschijnlijk geen hypotheek

Het leasen van een auto betekent niet dat je geen hypotheek meer kunt krijgen. Let op! De BKR maakt bij private lease een BKR registratie. Geregistreerd wordt 65% van de leaseprijs per maand maal het aantal maanden dat het leasecontract loopt. Dit kan gevolgen hebben voor de hoogte van het bedrag dat je voor een hypotheek kunt lenen.

Je moet veel betalen als je meer kilometers rijdt dan is afgesproken

In het leasecontract wordt het aantal kilometers vermeld dat je per jaar mag rijden. Als je meer kilometers rijdt betaal je een aantal centen per kilometer extra. Je kunt als je meer heb gereden ook opschuiven naar een grotere kilometerbundel.  Dab=n betaal je alleen de meerkosten van de grotere kilometerbundel. Heb je minder gereden? Schuif dan op naar een lagere kilometerbundel. Uiteraard krijg je dan het verschil dan terug.

Bij persoonlijke omstandigheden zit je vast aan het leasecontract

Persoonlijke omstandigheden, zoals een echtscheiding of ontslag, kunnen een reden zijn om het leasecontact te ontbinden. Bij veel leasemaatschappijen kan het contract dan zonder extra kosten worden ontbonden.