Duitsland is het beloofde auto land ook in 2019

We naderen het jaareinde, het is nu ten tijde schrijven van dit blogbericht al 12 november. Tijd om een beetje vooruit te kijken speciaal voor die mensen die graag een nieuwe of tweedehands auto zouden willen kopen komend jaar.

We hebben prinsjes dag in detail bestudeerd. En ook alle andere communicatie omtrent onze regering. Maar zoals het er nu naar uitziet blijft de NL automarkt verrot ook in 2019. Een auto kopen in Nederland in 2019 zal nog steeds betekenen, te veel betalen, voor minder uitgevoerde auto’s. Vooral VEEL TE VEEL betalen blijft aan de orde. Helemaal als je het afsteekt t.o.v. de Duitse automarkt. Die blijft als een zonnetje draaien.

Ook in 2019 zullen dus nog veel mensen een auto importeren uit Duitsland, helemaal zelf of aan de hand van import specialisten zoals https://easyimport.nl/. Dat betekent weer tienduizenden VW, Porsches, Mercedes, BMW die van Oost naar West zullen bewegen. Wist je dat die auto’s in Duitsland ook luxer uitgevoerd zijn dan bij ons? Nog meer reden om in Duitsland te blijven kopen en de Nederlandse dealers over te slaan.

En de BPM? Daar kun je slim blijven berekenen om zo laag mogelijk legaal tarief te verkrijgen. Dit is een slimmigheidje. We zouden aanbevelen de kosteloze en vrijblijvende dienst van easyimport.nl, te vinden hier, https://easyimport.nl/bpm-berekenen-aangifte/. Een professional zal je binnen een paar dagen op maar laten weten wat de BPM kosten zijn van het invoeren van jouw gedroomde auto.

Het is te hopen dat onze regering gaat begrijpen dat het zo niet langer kan, en dat de auto niet langer zo drastisch uitgemolken kan worden zoals nu gebeurd met de NL auto markt. Misschien dat het de jaren daarop in 2020 en 2021 dan misschien weer opportuun wordt om in eigen land te kopen, maar voorlopig ziet er niet naar uit dat Rutte en Co deze melkkoe gaan opgeven.