Dagwaarde van je auto berekenen

Je zou het eigenlijk al zelf uit de naam kunnen afleiden: met de dagwaarde wordt de waarde van je auto op die betreffende dag van opvraag aangegeven. Deze mate van waarde wordt het meest gebruikt in de verzekeringswereld waarbij niet de aanschafprijs maar de “werkelijke” prijs van de auto van belang is om de uitkering te berekenen. De dagwaarde wordt door een groot aantal factoren beïnvloedt.

Wat wordt dan allemaal meegenomen bij het bepalen van de dagwaarde?

De dagwaarde van je auto berekenen kan heel eenvoudig online gebeuren. Er zijn een heleboel websites te vinden die, door de gevraagde gegevens in te vullen, de dagwaarde automatisch berekenen. Hierbij wordt er vooral gekeken naar de historie van je auto. Alle onderhoudsbeurten, schades en overige bijzonderheden zijn namelijk opgeslagen in het RDW bestand. Door met dit bestand terug te koppelen wordt ook de juiste kilometerstand bekend. De dagwaarde is dus een functie van al deze factoren. Verder is natuurlijk ook het bouwjaar van je auto belangrijk.

Bij het bepalen van de dagwaarde wordt er ook van uit gegaan dat je auto op het moment van waardebepaling zich ook in een goede conditie verkeerd. Je vasthouden aan de dagwaarde bij een eventuele verkoop van je auto heeft dus weinig zin als de auto op dat moment een groot aantal mankementen heeft. Omgekeerd houdt de dagwaarde ook geen rekening met zaken die wat extra waarde geven aan de auto als bijvoorbeeld een set dure sportvelgen.

De dagwaarde van je auto berekenen kan dus heel eenvoudig online gebeuren waarbij je wel rekening mee dient te houden dat het gaat om een richtprijs en dus altijd nog, afhankelijk van de staat van de auto, kan veranderen. Bekijk voor meer informatie eens: http://www.kentekencheck.nu/dagwaarde-auto.php