Bilstein schokdempers

Bilstein is een bekend merk schokdempers. Bij veel automerken zijn standaard Bilstein schokdempers gemonteerd. Een schokdemper, ook wel schokbreker genoemd, is een apparaat dat in verschillende voertuigen gemonteerd zit. Het apparaat heeft als werking om de vering te dempen. Daarom noemen sommige mensen dit ook een veertrillingsdemper.

Het merk

Bilstein is, zoals de naam al doet vermoeden, een bedrijf uit Duitsland. Het bedrijf is ruim 160 jaar oud, het is namelijk opgericht in 1873, en wereldwijd actief in de productie en verkoop van auto-onderdelen. Om een idee te krijgen, Bilstein produceert meer dan 20.000 verschillende onderdelen voor veel verschillende soorten en merken auto’s. Theoretisch zit er in iedere auto wel een Bilstein onderdeel. Vaak zijn dit de schokbrekers maar dit kan bijvoorbeeld ook de ophanging of carterventilatie zijn.

Koop tip: goedkoop bilstein producten kun je hier online aanschaffen

Soorten dempers

Bilstein schokdempers zijn geschikt voor elke auto aangezien er verschillende soorten dempers zijn. Gas schokdempers, bijvoorbeeld, zijn schokbrekers die onder hoge druk gevuld zijn met gas. Hierdoor wordt een constante werking onder alle omstandigheden gegarandeerd. Bilstein heeft ook sportieve schokbrekers die speciaal zijn ontworpen oor diegene die van iets sportiever weggedrag of wegligging houden. Bilstein B6, bijvoorbeeld, zorgt voor meer direct stuurgedrag en minder naschudden en overhellen van het voertuig in bochten. Sinds kort heeft Bilstein ook schokdempers met ingebouwde verlagingsveren. Hiermee brengt het merk het beste van 2 werelden samen. Door de verlagingsveren komt het zwaartepunt van de auto lager te liggen waardoor het voertuig beter op de weg ligt. Dit zorgt niet alleen voor betere stabiliteit en een comfortabelere rijervaring maar zorgt ook voor een hogere veiligheid.

Nieuws: Extreme-carstyling heeft onlangs ook een Bilstein winkel geopend in de UK. Zie hier, de extreme-carstyling bilstein uk shop.

Motorsport

De nadruk ligt hier erg op auto’s maar feit is dat Bilstein ook al ruim 50 jaar actief is in de motorwereld. Fans van motorsport zullen het merk dus ook al zeker zijn tegengekomen. De speciale motorschokdempers zijn eenvoudig in gebruik en passen zich eenvoudig aan onder het rijden. Over de jaren is Bilstein zich steeds meer gaan richten om de perfecte schokbrekers te produceren, dus niet alleen voor auto’s maar ook voor motoren. Je zou eigenlijk kunnen zeggen dat een Bilstein schokdemper ideaal is voor de veeleisende motorsportfanaat.

Bilstein is dan wel een oud merk, maar hun producten zijn dat zeker niet. Bilstein gaat altijd met zijn tijd mee en alle producten zijn dus ook zeer innovatief en vernieuwend. Zo heeft het bedrijf zelfs schokdempers op de markt die via de smartphone bedient kunnen worden.